Вывод Skrill, Скрилл для азартных игр

ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИБЕСПЛАТНО

Скрил ком




Без комиссионных сборов при переводе средств на банковский счет за границу. Выводите денежные средства, включая выигрыши, со счета skrill на ваш банковский счет – мгновенно, или снимайте наличные через банкоматы.


ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИ
БЕСПЛАТНО


Без комиссионных сборов при переводе средств на банковский счет за границу.


Воспользуйтесь калькулятором, чтобы увидеть сумму сэкономленных средств при отправке денег бесплатно через skrill.



  • ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИБЕСПЛАТНО
    Контролируется FCA

  • ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИБЕСПЛАТНО
    Миллионы клиентов

  • ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИБЕСПЛАТНО
    Технологии по борьбе c мошенничеством




УДОБНО


Отправляйте и получайте деньги, храните карты, привязывайте к счету банковские счета – и платите с максимальным удобством в любое время и в любом месте, используя только ваш адрес электронной почты и пароль!


НАДЕЖНО


Ваша безопасность является нашим приоритетом. Мы бережно храним информацию о ваших платежах и ваши персональные данные, а наша команда защиты от мошенничества защищает каждую транзакцию.


МГНОВЕННО


Для владельцев электронного кошелька skrill отправлять и получать деньги очень легко: для этого нужен только адрес электронной почты.


КАК ЭТО РАБОТАЕТ?


СОЗДАЙТЕ СЧЕТ


Вам потребуется всего несколько минут на создание электронного кошелька и сведение вместе всех ваших платежных данных. Можно выбрать любую из 40 валют.


СОВЕРШАЙТЕ ПЛАТЕЖИ


Управляйте денежными средствами с помощью простых, надежных и быстрых способов оплаты, включая карты с хранимой суммой и баланс вашего счета.


ВЫВОДИТЕ ДЕНЕЖНЫЕ СРЕДСТВА


Выводите денежные средства, включая выигрыши, со счета skrill на ваш банковский счет – мгновенно, или снимайте наличные через банкоматы.


ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИБЕСПЛАТНО


ЭКСКЛЮЗИВНЫЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ SKRILL


Откройте для себя выгодные сделки, бонусы и целый ряд последних предложений от наших магазинов. Обновляется каждый месяц.


Copyright © 2020 paysafe holdings UK limited. Все права защищены. Skrill limited является уполномоченным агентом financial conduct authority по эмитированию электронных денег и платежных инструментов согласно electronic money regulations 2011 (FRN:900001). Skrill – зарегистрированный товарный знак компании skrill limited. Paysafe financial services limited является уполномоченным агентом financial conduct authority по эмитированию электронных денег и платежных инструментов согласно electronic money regulations 2011 (FRN:900015).


Древногръцки богове


Медея помага на язон да задигне златното руно


Еет се върнал в двореца и свикал събрание, с намерението да погуби язон. Медея знаела, че нейният баща ще се сети, че тя е помогнала на героя и тогава гневът му щял да бъде страшен. Затова през нощта тя отишла при язон и най-малкия син на фрикс -фронтис и отвела героя в свещената гора на арес. Там тя, с помощта на своите заклинания и със сънотворен накис от билки, успяла да приспи дракона и да помогне на язон да открадне златното руно. След това двамата се отправили към “арго”, който започва да се отдалечава колкото се може по-далеч от колхида. Като разбрал за станалото, еет пратил сина си абсирт да преследва аргонавтите.


Завръщането на аргонавтите


След три дни плаване аргонавтите видели бреговете на скития и когато били в устието на река истър, те забелязали войската на колхидците, която решили да победят с хитрост. Язон започнал преговори с абсирт и чрез богати дарове, изпратени от името на медея, го подмамил в един храм и го ранил смъртоносно със своя меч. Накрая нарязал тялото му на парчета и ги хвърлил в истър.


Заради сторения грях - да убият невъоръжен човек в храм,по волята на боговете, язон и медея трябвало да се очистят при кирка, сестрата на еет. Потвърждение за това била и ужасната буря, която сполетяла “арго” в адриатическо море. Спускайки се по река еридан и родан аргонавтите стигнали по тиренско море до острова на кирка, където тя очистила язон и медея от техния грях. Това не бил края на тяхното пътуване, предстояли им още много трудности като минаването им между сцила и харидба с помощта на хера; покрай острова на сирените чрез намесата на орфей и през планктите чрез тази на амфититра, по молба на хера.


След дълго плаване те стигнали острова на феакийците, където ги очаквали колхидците, за да отведат медея. По решение на алкиной еетовата дъщеря можела да остане с язон,но само като негова съпруга,което станало с помощта на алкиноевата жена арета.


Аргонавтите минали покрай пелопонес, през ливийската пустиня, страната на хесперидите, където утолили жаждата си от кладенеца, издълбан от херкулес в скалата, и попаднали в езерото на тритон, на когото посветили триножник и който дал на евфем буца пръст и им посочил пътя към морето.Те стигнали и остров крит, където медея убила медния исполин талос, подарен на минос от зевс, охранител на миносовите владения. Преди да престоят на остров анафа евфем изпуснал подарената му от тритон буца пръст и на това място се образувал остров калиста, заселен от потомците на героя и наречен по-късно тера. Така след много препятствия аргонавтите пристигнали в йолк.


Язон и медея в йолк. Смъртта на пелий


След завръщането на язон пелий не удържал на думата си, а езон като разбрал, че медея е магьосница, поискал тя да го подмлади. За да изпълни молбата му, тя принесла жертва на хадес, персефона и хеката, която й изпратила своята колесница, впрегната с дракони. Така тя намерила необходимите билки, сварила отварата и след като прерязала с меч гърлото на езон, я вляла в жилите му и той отново станал млад.


Медея придумала пелиевите дъщери да прережат гърлото на баща си,за да се подмлади с нейна помощ и като доказателство послужило агнето,което излязло от отварата, където медея хвърлила овена. Така пелий намерил смъртта си.В негова чест синът му адраст организирал игри, в които участвали кастор, полидевк, евфем, адмет, мопс, атлант, пелий, ификъл и много други герои.


Язон и медея в коринт.Смъртта на язон


Убийството на пелий прогонило язон и медея в коринт при цар креонт. Еетовата дъщеря му родила двама сина, но за нещастие язон се влюбил в креонтовата дъщеря главка и поискал да се ожени за нея. Това разгневило медея и тя била готова на всичко, но да отмъсти на язон, на годеницата му и на нейния баща. Креонт предполагал за тези намерения и затова й заповядал да напусне страната му. Медея успяла да спечели още един ден в своя полза и тогава извършила всичко запланувано от нея. Тя убедила атинския цар егей да й даде подслон в своето владение. Изпратила скъпоценна дреха и златен венец на главка, с което погубила нея и креонт. Накрая, като най-голямото отмъщение за язон, убила собствените си деца и с колесницата, изпратена и от хелиос, избягала в атина, оставайки язон да оплаква своята съдба.


Язон не видял повече щастие. Веднъж ,преминавайки през истъм, той стигнал до “арго”, легнал под кърмата на кораба и , докато спял, тя се сринала и го затрупала със своите отломъци. Така героят намерил смъртта си .


Елена – дъщеря на зевс и лето
някога героят тиндарей бил изгонен от своето царство от хипокоонт. След време той намерил убежище при тестий, царя на етолия(област в западната част на средна гърция). Той му дал дъщеря си леда. Когато херкулес победил хипокоонт и убил както него, така и всичките му синове, тиндарей се завърнал с жена си в спарта и започнал да царува там. Леда имала 4 деца.. Заради хубостта й тезей отвлякъл елена от тиндарей, но братята на елена полидевк и кастор я освободили и я върнали в бащиния дом. Много били кандидатите за ръката на хубавата елена. Но баща й се опасявал да я даде на когото и да било, заради опасността от завист другите кандидати да започнат борба с него и да се създаде голям спор. Одисей му дал съвет: “нека елена сама реши на кого иска да стане жена. А другите кандидати нека положат клетва че няма да вдигат оръжие срещу него и ще му помогнат щом ги призове в случай на беда”.Тиндарей го послушал, кандидатите положили клетва, а елена си избрала сина на атрей, менелай.


Пелей и тетида
пелей и теламон трябвало да избягат от родния си град и пелей се оттеглил във фтия. Приел го героят евритон и му дал за жена дъщеря си антигона. Но по време на лов той убил евритон и нещастен се оттеглил в иолк. Там обаче се влюбила в него жената на цар акаст, която го убеждавала да забрави приятелсвото си с царя. Пелей отказал и жената го наклеветила  пред мъжа си. Акаст повярвал и решил да убие пелей. По време на лов, шом пелей заспал, акаст скрил меча му,подарък от боговете. Без него пелей бил безпомощен. Но на помощ на героя в битката с кентаврите се притекъл кентавърът хирон, който му помогнал да намери меча си. За да отмъсти на предателя с помощта на диокурите кастор и полидевк превзел град иолк и убил акаст и жена му.
Когато прометей открил тайната, че от брак на зевс с богинята тетида ще се роди син, който ще бъде по-могъщ от баща си и ще го свали от престола, той посъветвал боговете да дадат тетида за жена на пелей. Това щяло да стане само ако пелей победи богинята при двубой. Това станало като пелей изчакал тетида в пещерата й, скрит, и я нападнал в гръб. Въпреки образите, които приемала богинята(лъвица, змия, вода) не могла да се спаси и така трябвало да стане жена на пелей. Сватбата била отпазнувана като боговете дали различни дарове на младоженците. Хирон подарил на пелей своето копие, чиято дръжка била направена от твърд като желязо ясен, расъл на планината пелион; посейдон подарил коне, а останалите богове – чудни доспехи. Всички освен ерида празнували. Само тя се чудела как да предизвика раздор помежду им, тъй като се чувсвтала самотна. Тя взела златна ябълка от градините на хесперидите. На нея написал “на най-хубавата”. Хвърлила тя ябълката на масата на боговете. Те се чудели коя е най-хубавата. Възникнал спор между три богини: хера, богинята воин атина и богинята на любовта афродита.Те не могли да разрешат спора и се обърнали към зевс.Но той се отказал и подал ябълката на хермес и му наредил да заведе богините на планината ида, близо до троя, и там сина на троянският цар парис да реши коя е най-хубавата. Така завършила сватбата с раздор между трите богини.


Парис отсъжда
хермес и трите богини намерили парис на планината ида. Преди да роди парис, майка му хекуба сънувала странен сън – пожар опожарявал цяла троя и виновник за това ще бъде нейният син. Затова когато родила парис наредила да го занесат на планината ида. Той обаче не загинал – откърмила го мечка. Той пораснал и станал ненадминат по сила. Стигнали до него хермес и богините, накарали го да избере една от тях. Всяка от тях му обещавала голяма награда – хера му обещала да властва над цяла азия; атина военна слава и безсмъртие; а афродита – най-хубавата от всички смъртни жени – елена, дъщеря на гръмовержеца зевс и лето. Парис избрал афродита за най-хубава, пленен от обещанието й. Хера и атина намразили парис и решили да погубят троя и всички троянци.


Парис се завръща в троя
приам организирал състезание в чест на загиналия си син, както смятали те. За награда победителят щял да получи най-хубавия бик в стадото на приам. Този бик се намирал точно в стадото на парис. На него му било мъчно да се раздели с бика и затова отишъл и той в града. Участвал в състезанието и спечелил, побеждавайки дори хектор.Разгневените приамови синове решили да погубят обикновения пастир, който ги победил. Един от тях, деифоб, нападнал парис, който се скрил зад олтара на зевс. Там пророчицата касандра, дъщеря на зевс, го разпознала. Зарадвали се приам и хекуба и въпреки предупрежденията за отредената на парис съдба те го оставили в троя. Защото аполон бил обрекъл касандра на печална участ – никой не вярвал на предсказанията й, макар че всичко, което казвала, се сбъдвало.


Парис отвлича елена
след време парис построил кораб, с който щял да замине за спарта за да вземе елена. Всички предупреждавали парис че гибел очаква троя, че не са правилни действията му, но въпреки това той отплавал за спарта. Минал през трудности парис, на най-накрая стигнал до бреговете на лакония и с приятеля си еней отишли като гости при царя. Когато менелай заминал парис склонил елена да замине с него за троя. Тя също била пленена от красотата му. Заедно с елена, парис взел и съкровищата му. Елена оставила дъщеря си хермона в спарта. Корабът на парис напуснал устието на р.Еврота и се понесъл към троя. По средата на пътя морският бог нерей спрял кораба и предсказал гибел и на парис, и на цяла троя. Нищо не спирало обаче решения парис.


Менелай се подготвя за война срещу троя
менелай, който се намирал на о.Крит, разбрал чрез вестителката на боговете ирида за настигналото го нещастие. Върнал се в спарта и се обърнал към агамемнон за помощ. Той го посъветвал да събере всички герои, дали преди време клетва, че ще си помагат в случай на беда. Отправили се към троя за война много герои, сред които: аргоския цар диомед; паламед, син на евбейския цар; царя на крит идоменей; приятеля на херкулес филоклет; царя на саламин аякс и аякс от локрида. Чрез хитрост убедили и хитроумния одисей, царя на итака. На него не му се искало да остави семейството си и да тръгне на война. Тъй като одисей хитрувал , героите решили и те да си послужат с хитрост. Използвали обичта към сина му срещу него и така и одисей взел участие в многогодишната война пред стените на троя.


Ахил
трябвало да привлекат на своя страна и героя ахил. Прорицателят калхас предсказал че троя ще бъде превзета само ако и ахил е сред героите. Той обаче нямало да се върне жив оттам, щял да загине от стрела. Богиня тетида знаела това и когато бил малък, тя натърквала тялото му с амброзия и го държала на огън , за да направи сина си неуязвим. Една нощ обаче пелей видял сина си в огъня и завладян от ярост се нахвърлил с меча си към тетида. Тя била принудена да избяга при морския бог нерей. Когато пораснал менелай вече събирал всички герой за война срещу троя. Богиня тетида обаче знаела злата участ на ахил и искала да предпази сина си от гибел, затова го скрила на о.Скирос, в двореца на цар ликомед. Там той живеел сред дъщерите на царя, носейки женски дрехи. Одисей обаче прибегнал до хитрост. Той се представил за търговец и показал на царските дъщери чудни платове, гривни, обици, златоткани наметала а между тях щит, меч и броня. Царските дъщери били във възторг от тези чудни предмети, а ахил не можел да откъсне поглед от оръжията. След това одисей ударил с меча по щита, всички се разбягали, само ахил грабнал оръжията, готов да се бие. Така чрез хитрост те взели на своя страна и ахил. С него тръгнал и верният му приятел патрокъл, както и мъдрият старец финикс. Пелей пък дал всичките дарове, получени от боговете на сватбата.


Пейо яворов - анализи


Неизживените ми дни,
захвърлят скъпи мъртъвци пред мене
и чезнат: ето моята любов
с изпъстрена от рани гръд; а ето
и вярата ми с клюмнала глава;
тук ето и надеждата ми светла
с угаснал взор.
(„дни в нощта")
дисхармоничният свят е убил мечтите, унищожил е библейската триада вяра, надежда и любов и е оставил на човека единствено страданието в „студе¬ната" и „непрогледна нощ". Нощта е персонификация на злото. Тя оживява и като хищно чудовище вледенява човека и се надсмива над неговия ужас, над екзистенциалния му страх от живота—смърт.
Неслучайно още владимир василев нарича яворов „поет на нощта". Нощта, тъмнината, мракът се превръщат в символи на скръбта, на болката и песи¬мизма, на отчуждението и самотата, на екзистенциалната безизходица. Това са най-често срещаните образи в тази зловеща, демонична поезия:
угасна слънце, няма я луната,
в небо звезди не ще изгреят пак!
И аз лежа безсилен да се дигна
изпод надвисналия леден мрак.
(„угасна слънце")
това яворово стихотворение е трагичният апостроф на ботевата балада „хаджи димитър". В лирическия текст на големия предтеча героят умира и вечно живее в извисеното романтично пространство на хайдушкия балкан, нежно приласкан от болните самодиви, обграден от братските грижи на сокола, вълка, орлицата. Тук човекът е сам, оглушал и онемял от абсолютната само¬та. Нито звяр, нито птица нарушава смразяващата тишина. В ботевата ба¬лада юнакът лежи под палещите лъчи на слънцето или под звездното небе, физическите сили го напускат, но духът му се възмогва към безсмъртието. В яво¬ровото стихотворение азът е притиснат от „надвисналия леден мрак", сред „безмълвието гробно на нощта", в едно пространство без ориентири, без свет¬лина, без звук, без движение, без живот. Той е и физически, и духовно обезсилен. И докато ботевият герой е прозрял смисъла на битието и жертвоготовно е обрекъл живота си в името на една свещена кауза, яворовият страдалец се сблъсква непрестанно с отказа на света да му открехне своите тайни. Срещу него бди едно чудовище, което изсмуква и последната му капка кръв, и последната искрица надежда да се домогне до познанието:
чудовищния сън на вековете
остава неподвижен и мълчи.
В този „мълчалив диалог" между двете творби индивидуалистичната пое¬зия със своите прозрения за непознаваемостта на света опонира на ясно под¬редения и стойностно йерархизиран възрожденски модел. Модерният човек, за разлика от патриархалния, живее в един тотално разколебан свят, където границите между доброто и злото са размити, а животът е скрил истинското си лице зад непроницаема маска.
В стихотворението „маска" светът е карнавал, който подменя същностите с привидности. Азът е ситуиран сред празничната, маскирана тълпа, но не изживява битието си като празнично сливане с другите, а като перманентна самоизолация от света и хората в търсене на истината зад мнимите очевидности. Дълбаейки извечните тайни, „сбръхземните въпроси", той се опитва да сва¬ли маската на живота и да прозре същността му. Звукът на tambourin го изтръгва за миг от бсепоглъщащото вглеждане в света и в себе си, смехът на „маскирана вакханка" го кара да се докосне до празничното веселие, да усети уханието на живота и почувства тържеството на плътта над умозрението и съзерцанието („странния парфюм на женска плът задави моя ум".).
Знаците на живота обаче са подвеждащи, лъжливи, мимолетни („изкуствен лозов лист", „разкършена снага изчезна в роя като блян"). Онова, което е вечно, е ревниво пазената тайна, маската на живота. А също така и прозрението, че зад маската на деня се крие нощта, зад мига живот – вечното лице на смъртта, която е абсолютна и неизбежна онтологична същност. Свалянето на маската трансформира битието в небитие:
. Беше ден,
свалих аз маската му и пред мен
въздъхна нощ, и вече се не съмна.
Смъртта – не виждам друго в белия кивот
на твоите скрижали тайни, о живот!
Яворовият лирически човек е обречен на перманентни питания, на вечно търсене на познанието и пътуване към истината. И в същото време е скептичен спрямо прозрачността и познаваемостта на човешкия живот, път, движение. Това противоречие гради смисъла на стихотворението „към върха". Тук екзистенциалният кръговрат и човешките търсения са съотнесени към дено¬нощния природен ритъм. Утрото, началото на живота, е белязано със знака на надеждата, на жадния стремеж към промяна, към усвояване на света чрез пътуване към познанието (върха можем да разглеждаме като символ на абсолютно¬то знание, на съвършенството). В средата на своя път, в „адския задух" на сво¬ето пладне човекът е все още уверен в силите си да покори върха. Стремежът му към победа е визиран чрез думата „радост", но в същото време този стремеж е разколебан и апострофиран чрез оценъчната квалификация „безумец", отвеждаща към идеята за невъзможността за постигане на познание. В „ран¬ната вечер" идват колебанието, тревогата, скептицизмът, а нощта (със зна¬чения – мрак, непрозрачност, тайнственост, неведение) е видяна като безконечна. Илюзия е, че човекът е покорил и овладял върха. Въпреки че го е достиг¬нал, този връх си остава единствено „загадка бездънна". Човекът е еднакво да¬леч от пространството „долу", откъдето е тръгнал, но и от „небето" – символизиращо света на необятността, свободата, светлината, хармонията и познанието. Неговите сетива за откриване на истината са твърде слаби, за да я постигнат („слабия взор"). Релативността, фрагментарността, бедността на човешките възможности за съвършенство са репрезентирани отново символич¬но. Те са имплицирани в цяла поредица от мрачни, потискащи образи - „пустиня без ехо", „зима всевечна", „нощ без начало", „нощ безконечна".
Прозренията за неосъществимостта на познанието не сковават обаче духовната активност на яворовия лирически човек, не са в състояние да угасят пламъка на неговите вечни терзания, питания, търсения:
аз не живея — аз горя .
(,две души")
той е разкрит в драматични ситуации на питане и очакване, изгаря в огъня на противоречията. В душата му се борят доброто и злото, богът и дяволът. Духовното му пространство е раздвоено, сетивата му усещат битие¬то в неговата изначална разколебаност и двойственост:
И пламва двоен пламък, дето се докосна,
и в каменът аз чуя две сърца .
Навсякъде сявга раздвоя несносна
на чезнещи в пепел враждебни лица.
Така човекът ще изгори в буйния пламък на тленните си земни дни — един кратък миг живот в безкрая на смъртта. И ще остави след себе си пепелта — на земното си човешко раздвоение и неспокойство.
Разколебания и двойствен свят на човека ще открием и в стихотворение¬то „може би". В него питащата душа се вслушва в света и в себе си, за да чуе все неизменното „може би" – знак на релативността на битието. Крайности¬те са примирени. „да" и „не" са сближени от усредняващото „може би". Въпроси¬те нямат своите ясни, еднозначни и категорични отговори. Питанията се натъкват на завоалираната безответност на това вечно „може би".
А човекът все чака прозрението и с „надежда в безнадеждното сърце" обръща поглед към светлината. Но, ослепял „може би" за нея, продължава да броди из мрака на световната пустиня, да пита и единственият категоричен отговор да бъде все некатегоричното „може би".
Подобна е лирическата ситуация и в стихотворението „аз страдам", в което азът сякаш се раздвоява и се самоанализира, гледайки се отстрани. И тук противоречията са иманентна характеристика на човешкия дух. Множество опозиции чертаят черно-бялата картина на живота (труд – покой, зной – студ, летене — падане, напред – надире). Душата на човека боледува, защото е арена на безпощадни битки между крайностите. Тя е обречена да страда, но и да търси болката и дисхармонията в света. Страданието е основната екзистенциална нагласа на лирическия човек:
И търся. И в страдание живот се изхаби,
да търся – все страданието, може би.
А в „песента на човека" азът е „един и същ на битието с урагана" и „шеметно" се носи над света, за да се опита за пореден път да разбули неговите тайни, да разгадае и своята душа. Това е един трагичен химн на човешката тревога и неспокойствие. Драмата на човека, търсещ себепознание, е иденти¬фицирана със световните бури, с битийния ураган. Азът лети над света – „на¬пред самотно устремен". Този полет не спира. Той е вечно дирене и вечен сблъсък с мрака, с нощта, с неразгадаемостта на енигмите живот и смърт:
аз шеметно се нося, дух из океана
на тъмнина нестресвана от сън за ден
.
Живота и смъртта крила ми са предвечни.
В търсене на извечните смисли азът задава въпроси преди всичко на себе си, опитва се да определи посоката на своя път, на своя вечен полет, да се ориентира в лутането из тъмните бездни на битието. Надеждата да разбули загадката и стигне края на пътя не го напуска въпреки „ужаса на гробно млъкналите бездни", не го напуска обаче и съмнението. Може би усилията му са „напразно вярван сън за бъдаща зарница". Може би слепота е надеждата за прозрение. Може би никога няма да чуе отговорите, а в съзнанието му ще отеква само ехото на въпросите. Може би не се носи над света заедно със световните бури, а се блъска в стените на „заключена тъмница". Всичко е относително и неясно. Светът е ням и непроницаем. Единственото, което има смисъл, са усилията на човека да проникне отвъд видимости¬те, да прозре зад маската на битието. Макар и никога да не успее да я свали, заслужава си да се опита. „може би".
Наред с „песента на човека", „В часа на синята мъгла" е едно от най-философските яворови стихотворения – своеобразен диалог с миналото, настоящето и бъдещето, с поколенията. В часа на своя жизнен заник лирическият аз, гледайки от прозореца играта на децата, се отдава на размисъл за бързотечността на времето, отредено на тленния човек, и за непроницаемостта на онова „отвъд", което ще приюти душата във вечността. Прозорецът е символен образ на връзката на човека със света, а „синята мъгла" е знак на порива към трансцендентното – скрито и непрозирно за ограничения човешки взор.
Смисълът на стихотворението и тук, както в „към върха", е кодиран в съотнасянето на екзистенциалния кръговрат с денонощния природен ритъм, с хода на слънцето. Темпоралната семантична верига („утрин" — „слънцето прижуря" вечерен хлад"—„ще чезне вечерна позлата"—„в оня час на синята мъгла"—„лека нощ") насочва към внушения за човешкото съществуване. В утрото на своя живот човекът притежава времето и надеждата, владетел е на радостта и светлината. Горещото пладне го сблъсква с противоречията на света, с битийните бури. Вечерният хлад носи умората и меланхолията, усещането за безвъзвратно изплъзващото се време. Изтляващата вечерна позлата е знак на неразгаданите тайни, на невъзможното, вечно убягващо на човека познание. „часът на синята мъгла" е границата между земното и отвъдното, времето, когато „млъква шум и тишината стене" и в тая оглушителна тишина пред прага на вечността човекът прави своята екзистенциална равносметка, преброжда чрез спомените своето минало и се опитва да прозре „отвъд сребровъздушните стени на кръгозо¬ра". А нощта е вечният символ на смъртта.
Седящият до прозореца лирически аз е изминал земните си дни и с тъга по непостигнатите върхове и неразбулените тайни отправя погледа си към бъдещето, за да даде израз на своята тревога за него:
живот и смърт се разминават всеки час.


Сайт джойказино


ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИБЕСПЛАТНО


ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИБЕСПЛАТНО


ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИБЕСПЛАТНО


ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИБЕСПЛАТНО


ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИБЕСПЛАТНО


Игровые автоматы джойказино


Любители поиграть в азартные игры и при этом неплохо заработать всего за несколько минут, чаще всего выбирают онлайн казино джойказино. Это надежный игровой портал, который имеет специальную лицензию на азартные игры и предоставляет игрокам большой выбор игровых автоматов.


Во что можно поиграть


Онлайн казино джойказино имеет яркий, привлекательный дизайн, заходя на который пользователь окунается в настоящий, сказочный мир. Все слоты имеют яркий, привлекательный дизайн с элементами мультипликации и известных героев.


Джойказино предлагает сыграть в популярные игры от известных производителей:



  • Novomatic;

  • Igrosoft;

  • Net entertainment;

  • Microgaming;

  • Green tube;

  • Aristocrat;

  • Nextgen.



Джойказино автоматы предлагают широкий выбор азартных игр: от виртуальных карт, покера до онлайн стратегии. На сайте представлены слоты в классическом дизайне и в современном, ярком, дизайне, где игры представлены в 3D режиме.


Официальный сайт предлагает полный список джойказино автоматы:



  • Fruit cocktail;

  • Playboy;

  • Aztec power;

  • Immortal romance;

  • Divine fortune;

  • Pompeii;

  • Cherry blossoms;

  • Asian beauty;

  • Drive: multiplier mayhem;

  • Lucky koi.



Благодаря различным игровым автоматам, любой совершеннолетний пользователь сможет неплохо заработать.


Вход на официальный сайт


Играть в джойказино очень просто. Сперва в строке поиска браузера ввести адрес сайт (джойказино точка ком). Пользователь попадет на официальный сайт, где представлены разнообразные слоты и игровые автоматы. Для начала можно попробовать свои силы в онлайн казино. Для этого существуют демо-игры, пробные версии, которые позволяют пользователю попробовать поиграть в различные игры, выбрать наиболее понравившийся игровой автомат. Играть в бесплатные демо-игры можно без регистрации.


Джойказино также предоставляет возможность делать ставки, учувствовать в турнирах и бонусных программах. Для этого нужно пройти регистрацию.


Если возникают проблемы с доступом на официальный сайт, можно заходить в джойказино зеркало. Это копия сайта, со всеми слотами и игровыми автоматами. Заново регистрироваться не нужно. Все личные данные, выигранный джек-пот, сохраняются в личном кабинете, который также действителен в зеркале сайта.


Существует еще мобильная версия. Чтобы играть в джойказино онлайн на гаджете, нужно скачать необходимое приложение. Мобильная версия также предлагает большой ассортимент слотов и игровых автоматов. К тому же, заходя на сайт с мобильного, можно играть в онлайн казино в дороге.


Какие есть игровые режимы?


В джойказино играть бесплатно можно только в демо-игры. Для этого нужно всего лишь выбрать слот, нажать «играть демо» и наслаждаться игрой. Пробная версия позволяет определиться со слотом, выбрать игровой автомат по его дизайну, интерфейсу. В качестве поощрения в пробных версиях используются виртуальные монеты.


Возможности и преимущества демо-версий:



  • Нет необходимости в создании персонального кабинета;

  • Пробные версии игр с точностью повторяют оригиналы;

  • Игра без риска и страха потерять вложенные деньги;

  • Возможность играть беспрерывно.



При желании заработать за счет ставок и выигрыша, необходимо зарегистрироваться в системе. Для этого на сайте необходимо нажать соответствующую клавишу, заполнить поле с е-мейл адресом, подтвердить регистрацию, перейдя по ссылке из письма. Также регистрация в джойказино подразумевает придумывание и ввод пароля. Авторизоваться можно с помощью социальных сетей, используя личные данные. В таком случае придумывать пароли не нужно.


Есть ли бонусы


Зарегистрированные пользователи могут пользоваться бонусами. Первый приз игроки получают сразу после регистрации. Это могут быть рубли, фриспины или компоинты, которые относятся к бездепозитным бонусам.


Играя в джойказино на деньги, клиент должен пополнить счет минимум на 1000 рублей. Если это первый раз и сумма депозита доходит до 100000 рублей, клиент получит 100% бонусов от общей суммы. При максимальной сумме в 15000 рублей, сумма бонусов будет составлять 150%, при депозите в 25000 рублей – 200%.


За второй депозит клиент получит 100% при максимальной сумме в 15000 рублей, за третий и четвертый – 50%, за пятый 25%. При этом максимально возможная сумма третьего депозита составляет 20000 русских рублей, сумма четвертого по счету вложения – 25000 рублей, пятого – 37500.


Илия павлов скрил извънбрачна наследница (подробности за скандала)


Шефът на мултигруп илия павлов има не три, а четири деца, момиче на 16 години е плод на извънбрачна афера
ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИБЕСПЛАТНО


Илия павлов има още една дъщеря. Дълбоко пазената тайна разкриват негови бивши ортаци. Най-малкото дете на разстреляния милионер не е синът му илия – калоян от дарина павлова. Мултакът има и по-малка дъщеря родена в САЩ.


Илия павлов през онези години прекарва по-голяма част от времето във вашингтон. Олигархът си построи огромен палат в САЩ. Там се запознава с известна юристка, която се грижи за неговите бизнес дела. Илия и лаура (така се казва любимата му) завъртели любовна афера. Слуховете, че босът на мултигруп има нова тръпка стигат чак до софия.


Дарина павлова научила и побесняла от ревност. Нейни близки и разказали, че любовта между адвокатката с бразилски корени и илия павлов била толкова силна, че дори застрашила брака му с казанлъшката актриса.


Илия павлов изобщо не се прибирал в българия. Живеел със своята американска изгора. Но тя забременяла, а павлов не искал детето. Това влошило отношенията им. Лаура на своя глава родила момиченце през 1999 година, пише retro.Bg. Като срещу определена сума обещала да остави на мира българския милионер.


Илия павлов не признал незаконно родената си щерка, разказват емигранти, работили за богаташа. След като приключил задокеанската си връзка босът разрешил на дарина да го посети в САЩ и да се нанесе при него в тузарския палат.


Още по това време мадам мулти разбрала за незаконно роденото дете. Само, че хитро си замълчала за да не предизвика гнева на властния си съпруг.


От тогава насам дарина павлова стои на тръни. Изпада в ужас, че някой прекрасен ден момичето ще се появи да търси наследство от покойника наравно с другите му наследници.


Според близки до богаташката фамилия дарина павлова трябва да прежали не по-малко от 21 милиона долара в полза на извън брачното дете на илия павлов.


Убиецът на андрeя от галиче – неин съсед (извергът с пълни самопризнания)


Заловиха убиеца на хубавата андрея от галиче


Само за няколко часа полицията успя да разкрие тежкото криминално престъпление във врачанското село галиче, пише bulnews.


Тази нощ пълни самопризнания е направил убиецът на 18-годишната андрея асанова, която беше заклана събота нощта в къщата си. Още вчера криминалистите започнаха да работят с двамата братовчеди А.О. И Д.О., и докато ги разпитвали подозренията се засилили към първия, а вторият бил освободен.


Така след дълги часове разпити 18-годишният ангел О. Не издържал и направил пълни самопризнания в полицията в бяла слатина. През цялото време обаче се държал „железно“ и правел всичко възможно да заблуди разследващите. Веднага след като се сринал той завел ченгетата и им показал къде е скрил ножа, с който е извършено престъплението.


ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИБЕСПЛАТНО


На място разказал с подробности и как е заклал красивата андрея. Убиецът е съсед на своята жертва и се ползва с лошо име в селото. Младежът е склонен към безпричинно насилие, като преди време е нанесъл побой на възрастен мъж.


Разкриването на убийството е в резултат на непрекъсната работа на полицията в бяла слатина и колегите им от враца и софия. Цял ден вчера хората наблюдавали процесуално-следствените действия на органите на реда, като през повечето време заподозреният ангел бил с тях.


Още преди обед на местопрестъплението пристигнали директорът на полицията във враца янко янколов и шефът на районното управление в бяла слатина красимир йончев, които пряко ръководили издирването на извършителя. Цяла нощ техните подчинени, подпомагани от колеги от столицата, са правили огледи вътре в къщата и около нея. Извършителят на кървавото престъпление ангел О. Е задържан за 24 часа в районното управление в бяла слатина.


Град kазанлък


Природата около казанлък е друго богатство, което предразполага дори несъзнателно човек да помечтае за изграждането на красиви битови хотели, които да покажат самобитната възрожденска архитектура на града ни и околните села. Разположението на казанлък създава удобство туристите да съчетават едновременно уютна почивка и планински туризъм - пешеходен и велотуризъм, алпинизъм. Природните условия - почвите и климата са предпоставка околността на казанлък да е населена от дълбока древност. След изумителните открития през последните години, казанлъшкият край получава званието "долината на тракийските царе". Не случайно археолозите отдават тази чест на града. Те откриват, че земите в казанлъшко са заемали важно място в историческото развитие. Това свидетелства за истинността и богатството на историята на града, свързана с тракийското присъствие по земите му. Това му дава правото да бъде диаманта в короната от тракийско наследство.


Демографското развитие на община казанлък е от огромно значение, изискващо провеждане на целенасочена и последователна политика на територията на общината, обединяваща усилията на местните органи на властта, институциите и структурите на гражданското общество. Поради това, в разработването на общинска стратегия взимат участие представители на всички заинтересовани институции, социални партньори, неправителствени организации, представители на работодателите, общински съветници, детски и младежки парламент, граждани, под ръководството на министерство на труда и социалната политика и с подкрепата на фонда за население на ООН. Град казанлък има стабилно и единно общинско ръководство, милеещо за всеки проблем на жителите му, ръководство, мислещо по различен начин от днешното и опитващо се да накара всеки казанлъчанин да се гордее с красивия си роден град. Усилията на общинското ръководство са многопосочни - нови работни места, културен туризъм, чисти улици с гладка настилка, красиви паркинги, представителни спортни формации в елита на страната.


Проблемите на нашия град са част от проблемите на цялата страна, защото все пак градът е известна туристическа дестинация. И ако недостатъци на град казанлък се отстранят, имиджът на казанлък ще се подобри значително, а туристическият бизнес ще помогне за просперитета на родния ни град.


В казанлък бихте могли да изживеете всичко - да си починете, да опознаете региона и да се забавлявате. Долината може да предложи и голямо разнообразие по отношение на вашите предпочитания за комфорт и обслужване - от професионално обслужване в хотелите в града и района, топлата семейна атмосфера и непринудена обстановка на къщите за гости в селата от общината, до уединението и бягството сред горската тишина на планинските хижи.


Приоритетите, които са важни за развитието на община казанлък, са образованието, културата, туризмът, инфраструктурата, здравеопазването, но приоритетна и важна е всяка една сфера от обществения, икономическия и социалния живот в нашата община.
Кметът на общината галина стоянова отговорно, професионално и усърдно се грижи за просперитета и благополучието на община казанлък в името на гражданите.От казанлъшките училища всяка година излизат по-знаещи, по-можещи, по-справящи се и готови за живота млади хора. Общината активно се включва и работи целенасочено по различни проекти за превръщане на долината на розите и тракийските царе в една от най-атрактивните световни туристически дестинации. Сегашното ръководство на общината е успяло да активизира значително работата по оперативните програми на ЕС и в момента има спечелени, в процес на изпълнение и очакващи класиране проекти за над 56 млн. Лв.


За бъдещето на града ни е сигурно едно- никога той не ще остарее и не ще бъде забравено, поради устрема и желанието на нашето поколение да продължи важните ценности, съхранени в традицията.С времето казанлък ще стане още по- красив европейски град, чист и спретнат. Това ще накара всички, които са напуснали родното си място, да се завърнат и да вложат усилията си в развитието му. Така и населението ще се увеличи и живоът ще стане по-хубав. Но за да се осъществи това, градът трябва да даде възможност за изява на младите и перспективните специалисти, като им осигури работни места.


Едва ли има град в нашата прекрасна българия, по-пъстър, по-колоритен, по-магнетичен, а същевременно и модерен, какъвто е казанлък! Той носи свежия заряд на
новото време, съчетан с полъха на отминалото автентично и самобитно "преди". Това е градът в който съм роден, градът където съм израснал, градът където искам да остана завинаги.


Да си част от тази накуп събрана великолепност е сякаш дълг, с който обвързваш
сърцето си. То трябва едновременно да събере цялата красота и пищност на розовата долина, но и да остави място, частица свободно пространство и за нейния център, нейната столица - казанлък! Аз виждам в него красота, изящество, елементи на един модерен свят. Мисля за казанлък като за една високоавтоматизирана и същевременно осъзната материална и човешка същност. Общност, която се стреми към прогреса и просперитета, без да забравя онова, което миналото й е дарило.


Именно това ме подтикна да избера точно този град и неговите прелести като тема на моя реферат. Чрез него искам да покажа на евентуалните му читатели важното му историческо, културно и икономическо значение за страната и хората в нея. До сега общината е постигнала много, но има и какво още да се постигне. Той трябва да се превърне в един спокоен, безопасен, здравословен, красив и чист град с хубави места за отдих, благоприятен за отглеждане на деца, удобен за възрастните хора и инвалидите. Не на последно място - с добри възможности за малък и среден бизнес, за пълноценна изява на амбициозните млади хора. В този реферат ще се разкрият предимствата на това място, но не мога да скрия, че както във всеки град, така и в нашия има недостатъци - неасфалтираните мръсни улици, липсата на съоръжения за хората с увреждания, немотията и просяците, които всекидневно срещаме по улиците, липсата на достатъчен брой места за паркиране и още куп други проблеми.


Целта на този реферат е да представя на читателите характерните положителни и отрицателни черти на това населено място и същевременно в процес на писане сам за себе си да се замисля как бих могъл аз да допринеса за просперитета на моето родно място. А може би и много от хората, които ще прочетат написаното, не са посещавали никога това прекрасно място. Това е и начин да го прочуя сред тези хора, а те пред други.


Много древни култури водят началото си оттук. Свидетелства за това са древният столичен град севтополис и множеството тракийски гробници. Днес казанлък е съвременен индустриален град, който не само е минало и настояще, но и бъдеще за нас, наследниците на древните траки. Казанлък е град с вековно установени традиции в много от общественозначимите сфери на живота. По време на възраждането любен каравелов го прави известен със знаменитата си повест "маминото детенце". Но градът ни е прославен и благодарение на един изключително доходоносен отрасъл -розопроизводството, в който и днес се влагат немалко средства. Така се разнася славата на българия - чрез висококачествените етерично-маслени продукти, които произвеждаме.


В околностите на моя роден град има десетки исторически находки с непреходна стойност и значение. Не случайно долината е наречена днес долината на тракийските владетели. По тези земи е имало цивилизация векове, дори хилядолетия преди новата ера! Около града има още неразкопани тракийски могили, които ще бъдат проучени и ще ни разкажат за своята история. Това ще е времето, в което гласът на българия и на казанлък ще се чува по целия свят, за да разкрие величието на хората, живели по нашите земи.


Много важен приоритет за нас е туризмът, защото тази богата и уникална история, като част от световното културно наследство, трябва да се покаже на гостите на страната и града ни по възможно най-добрия начин. За част от тази богата история говори и символът на българската независимост и извор на родолюбие за всеки българин -"паметникът на свободата" на връх шипка. Този знак за нечовешката сила и
безпримерен героизъм на българските опълченци и руските войници може да бъде привлекателна дестинация за множество руски туристически
групи, както е било преди години.


В община казанлак се намират общо 4 от 100-те национални туристически обекта- както вече споменахме "паметника на свободата" на връх шипка, храм- паметник "рождество христово" в град шипка, литературно-художествен музей "чудомир" и тракийската гробница в град казанлък. Освен национално туристическите обекти, могат да се видят и други интересни забележителности, подходящи за разходка из природата. На север от гр. Казанлък започват няколко маршрута в природен парк "българка", включително и в посока към национален парк-музей "шипка"и връх бузлуджа. На юг от града подходящи за кратка разходка са няколкото красиви селца в полите на сърнена средна гора. На запад от него се намира язовир копринка, на дъното на който се разполага тракийския град севтополис. Посетителите на района непременно трябва да се се запознаят с поне част от множеството музейни обекти, свързани с историята на траките по тези земи. Разкритите над 10 гробници от това време дават много детайлна представа за живота на траките по тези земи.Казанлъшката гробница е включена в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Обща представа за тези обекти, както и за живота и събитията в казанлъшко от други периоди може да се придобие в исторически музей "искра". Голям интерес за туристите (особено за чуждестранните) представлява музеят на розата. В района на казанлък има множество възможности за настаняване, вариращи от големи тризвездни хотели в града до малки семейни хотелчета и къщи за гости в околните села, където ще ви предложат и много възможности за запознаване отблизо с местния бит и традиции.


Както вече споменах, друг важен приоритет за общината е маслодайната роза-символът на казанлък. Розовото масло, което се добива от нея, е с неповторимо качество и прославя българия по целия свят. Единственият в света музей на розата е именно тук - в нашия град. Розите и розопроизводството са били неизменна част от бита на местното население, като се превръщат и в основен поминък.Казанлъшката роза е дошла от сирия. Дошла е като пратеник на любовта.Легендата разказва:


Било преди 400 години. Тя цъфтяла в градините на богат търговец в дамаск. Всяка сутрин прекрасната му дъщеря отивала в градината и с целувки събуждала пъпките. Така им поверявала своите момински копнежи.
Веднъж с един от керваните на баща й пристигнал момък. Бил от далечните северни планини. Със своята сила и храброст той закрилял кервана от опасните бродове и пустини. Косите му имали цвета на узрели житни ниви, очите - цвета на планински езера. Когато го зърнала девойката усетила, че това е той, момък от мечтите и сънищата й.


Търговецът го наградил богато, но най-скъпия подарък получил от дъщеря му. В ранното утро на неговото тръгване, дотичала разплакана хубавицата. Подала му стръкче с напъпила роза. Целунала я и казала: "не мога да дойда, но с целувка ти поверявам своята любов. Всяка пролет тази роза ще цъфти за тебе и за всички, които копнеят един за друг. Сбогом. ".


Момъкът взел розата и я скрил до сърцето си. В своята родина я засадил в казанлъшката долина. Поливал я с любов.


Тук тя намерила закрилата на две планини и вода от бистри планински потоци. Всяка пролет се обсипвала с пъпки. Скоро изпълнила цялата долина и дала името й - казанлъшка розова долина. Тук тя избрала за своя цъфтеж най-хубавите дни на годината - края на май и началото на юни. От деня избрала утренните часове. Далеч от сухите повеи на пустинята, под ласката на българската пролет и свежия лъх на долината, тя добива изключителен аромат. Нарекли я царица на розите. Розовото масло, добивано от нейните цветове е с неповторимо и до днес качество.
България се прославя по целия свят като земя на розите!


За това удивително кътче в центъра на българия се разказват и много други интересни легенди. Едни от тях са за произхода на общинския център- град казанлък. Според първата легенда завладяването на плодородната казанлъшка долина станало в края на XIV в. От армията на сараджа паша, която след превземане на долината избива мъжкото население. Когато османските орди преминали през прохода на с. Змеево, заварили в курията край старата река само жени и деца. Поселението се било превърнало в един голям "къзханлък" - място, в което живеят жени и деца. От турската дума "къзанлар" ("девойка", "момиче"), дошло и названието на селището. Действително, във всички османски документи, съхранявани в националната библиотека "кирил и методий" името на гр, казанлък се пише с буквата "ъ" в първата сричка - къзанлък. Едва в руските военни карти от руско-турските войни името на града е написано с "а" в първата сричка - казанлък.


Втората легенда разказва, че турците били възхитени от разкошните градини в долината, в които играели деца и девойки, и поради тази причина нарекли селището "къзанлъга" - детска градина.


Липсва.Ком


Актуално

ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИБЕСПЛАТНО


Подкрепи свободното слово


Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.


„как в нашата скапана държава българия не могат да намерят един човек вече втора седмица, където и да е той. Как само един полицай се занимава със случая при условие, че може да поиска хора и да направят по-мащабно претърсване. Как може да пиша до 1000 медии и никой да не отрази случая, никой да не желае да помогне. Как трябва ние сами да претърсваме града и парковете, а полицията да не прави нищо. Просто не знам какво да правя вече… ето го и нашият случай. Моля ви, обърнете внимание на това как полицията търси изчезнал човек, как нямат необходимите правомощия и как не вършат нищо още в първите часове, а камо ли по нататък. Става въпрос за брат ми, 18-и ден няма никаква следа от него. Той не е човек, който би зарязал всичко и да отиде някъде без да се обади. Работи в една фирма вече 18 години, от работа се прибира вкъщи, не дължи пари на никого, няма лоша компания.“
това е писмото, което получихме от деница желева, нейното семейство се е принудило да води собствено разследване след изчезването на брат й, тъй като полицията не го смята за толкова важен, та да вложи сериозен ресурс в издирването му.


Той се казва росен живков ралев, на 38 години, живее сам, в собствен апартамент, не е женен, има още 3 сестри и 1 брат. Семейството му е от димитровград. Трите сестри вече са омъжени, а по-малкият брат живее в пловдив. Росен работи във фирма за прахово боядисване. Един ден си тръгва от работа и от тогава следите му се губят. Разговаряме с деница, най-голяма от сестрите в семейството.


Кога изчезна брат ти?
Във вторник / 29.07 / е видян да си тръгва от работа, около 17:30, едно момче твърди, че го е видял в центъра след това, но не е сигурен накъде е тръгнал, бил е сам. В сряда към обяд ние разбрахме, че го няма, защото неговата шефка е звъннала на леля ми, да пита какво става и защо росен не е отишъл на работа. Ние така разбрахме, че го няма. Започнахме да му звъним, телефонът му даваше свободно, в последствие беше изключен или му е паднала батерията. Леля ми и майка ми отидоха в полицията с молбата да отидем в дома на брат ми и да разбием вратата, да видим дали е там, дали не му е станало зле, нещо да му се е случило. Полицията им отказа, защото можели да предприемат действия чак след 24 часа от изчезването му. В сряда вечерта леля ми, братовчед ми и майка ми са отишли до апартамента му и са видели, че него го няма и вкъщи. Нямало е никаква следа, че ще пътува някъде, нито пък, че някой е влизал у тях, зарядното на телефона му е било там, чашата чай, от която е пил. Това много ни притесни, защото той нямаше много приятели, да кажеш, примерно, някаква лоша компания, да са отишли да са препили някъде, не дължеше пари на никого, имаше само един кредит, от който оставаха 1000 лева, но той си го погасяваше стриктно. Просто няма причина да изчезне. В четвъртък сутринта аз и майка ми отидохме в полицията и го обявихме за издирване. От тогава до сега всеки ден ходим в полицията, но останахме с впечатление, че полицаите дори не са претърсили района добре, пуснахме и във фейсбук зов за помощ, ако някой го виждал, да се обади. След няколко дни поисках разпечатка от локацията на телефона му, но полицаите ми отказаха, тъй като нямало извършено престъпление, а как знаеха… казаха ми, че съдията нямало да разреши.


Даваха ли ви някаква информация докъде е стигнало разследването, по какво работят?
Нито ни казват по какво работят, нито за какво се съмняват. На следващия четвъртък ни казаха, че ще поискат разпечатка от телефонната компания, за да видят с кого е говорил, от фирмата ми казаха, че той последно е говорил на 25-и с шефката си и това е, за входящите обаждания нищо не се знае. Относно локацията от телефона му ми казаха, че няма кой да се занимава. Само един човек се занимава със случая на брат ми. Полицаите казват, че не знаели къде да го търсят, тъй като той нямал много познати и просто следите му се губели. Полицаите влязоха в дома му чак на четвъртия-петия ден. Дори ни накараха нас да влезем, за да видим дали е там нотариалния акт от апартамента му. В един момент ние самите започнахме да претърсваме града без съдействието на полицаите. Не можем да седим и да чакаме. На десетия ден взеха косми от апартамента му и четката му за зъби. Казаха ми, че това е стандартна процедура и че нищо повече не могат да ми кажат. Само ме питаха как е с водата, дали може да плува, дали обича да ходи сам в парка. И ме предупредиха да съм готова, ако трябва да се ходи на разпознаване. Не подадоха сигнал дори до медиите, за да разпространят снимката му в новините, ние сами си пуснахме новината.


Твоята версия, какво мислиш, че се е случило с брат ти?
Няма го вече 18 дни, може би е отвлечен или го е блъснала кола и някой го е скрил. По неофициална информация чух, че се работи по версията самоубийство. Когато питах полицаите какво мислят, разбрах, че те самите нямат никаква версия. Много сме притеснени, опитваме се да направим нещо, но няма никакъв резултат.


Ти допускаш ли, че брат ти може да се е самоубил?
Не, дори имам чувството, че го няма в града. Няма причина да се самоубие, оставаха му само 1000 лева да доизплати апартамента си, просто няма защо да се самоубие. Мисля, че действията на полицията са неадекватни и бавни. Трябваше да действат на момента. Разбирам, че не е само нашият случай, но ни се струва, че се работи изключително разточително. Дори да е самоубийство, те трябва веднага да претърсят навсякъде. Ето например - случаят с валя, медиите гръмнаха, явно когато човек изчезне в софия или в по-голям град всички разбират, а ако изчезне тук – нищо.


Брат ти имаше ли си проблеми с някого, някой, който да иска да му отмъсти за нещо, врагове?
Не, той беше много скромен, нямаше много приятели, обичаше да си слуша музика, да си стои вкъщи, в последно време няколко пъти ни отказа да се видим, но той по принцип си е по-затворен и прекарва доста време сам.


Беше ли депресиран?
Не, месец преди да изчезне беше на гости на другата ми сестра и се е държал съвсем нормално. Нито е оставил писмо на някого. Нито нищо.


А все пак нямаше ли приятели, с които да се вижда, социални контакти?
Ами не, виждаше се с колеги, с нас, с децата, по празниците бяхме заедно.


Самотен ли беше, да не е имал някакво заболяване, за което да не знаете?
Това само той си го знае, може би да. Но това нещо си идваше от самия него, не че някой го е изолирал. Той си е срамежлив, може би и затова си нямаше приятелка. Последната му приятелка беше преди много време. Никоя не е водил при нас, да ни запознае, нито по празниците, нито сме чували за някоя. Относно другото. Не е бил болен. Нито има документи в тях от изследвания, нищо такова. Ние не вярваме, че се е самоубил. Нека ако някой го види, да сигнализира в полицията. Брат ми е висок е 1.75 м, със светло кестенява коса, с кафяви очи, леко плешив. Най-вероятно е бил облечен с къси дънкови панталони и по джапанки.


За финал нещо, което искаш да кажеш на органите на реда?
Моля ги да се задействат. Знам, че за тях това е само бройка, но той е част от нашето семейство и ни е страшно тъжно. Ако някой има каквато и да е информация, моля да се обърне към нас. Не знам вие как бихте реагирали на тази ситуация, но аз разбирам, че в българия дори и да имаш някакъв шанс, няма кой да те търси. С две думи - просто нищо не правят и разчитат ние да им вършим работата.


Свят.Ком


ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИБЕСПЛАТНО





В подкрепа на „костови“


Предлага извозване на стари мебели в софия и приемане на дарения в българия - сдружение "костови"


Братан хамалски помага за изхвърляне на стари мебели към сдружение "костови"


Самото сдружение също има много помощници които рециклират мебели и поправят електроуреди.


Сдружението търси работа за събиране и изхвърляне на стари мебели и всякакви отпадъци под формата на дарение!


В сдружение "костови" живеят трудолюбиви хора с желание за промяна и личностно израстване. Костови приемат дарения в софия и цялата страна.


Извозва.Ком се присъедини с услуги по изнасяне на мебели и складиране в полза на сдружение "костови"


Още една бригада се присъедини към групата на сдружение "костови" - момчетата извършват цялостно почистване на дворове в софия и околностите.


Последни статии


Tag: парламентарна етика


Министъра на здравеопазването д-р божидар нанев ве е скрил дяловото участие на съпругата си в лечебни заведения

ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИБЕСПЛАТНО
Министърът на здравеопазването д-р божидар нанев не е скрил дяловото участие на съпругата си в лечебни заведения. Той е декларирал дяловото й участие в медико-диагностична лаборатория “томовижън“ ООД – варна и в специализираната болница за активно лечение „проф. Темелков” във варна в декларацията си по чл. 12. Т. 2 от закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси. Тя се попълва от всички лица,…


Димо гяуров: футболните клубове искат на практика да се освободят от данъци

ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИБЕСПЛАТНО
„съмнявам се някой да погледне сериозно на исканията на футболните клубове. Практически те искат да се освободят от данъци“, заяви председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика димо гяуров, предаде репортер на БГНЕС.


Собствениците и президентите на футболни клубове от А група бяха изслушани на 5 ноември м. Г., когато председател на комисията беше…


Свят.Ком


ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИБЕСПЛАТНО





В подкрепа на „костови“


Предлага извозване на стари мебели в софия и приемане на дарения в българия - сдружение "костови"


Братан хамалски помага за изхвърляне на стари мебели към сдружение "костови"


Самото сдружение също има много помощници които рециклират мебели и поправят електроуреди.


Сдружението търси работа за събиране и изхвърляне на стари мебели и всякакви отпадъци под формата на дарение!


В сдружение "костови" живеят трудолюбиви хора с желание за промяна и личностно израстване. Костови приемат дарения в софия и цялата страна.


Извозва.Ком се присъедини с услуги по изнасяне на мебели и складиране в полза на сдружение "костови"


Още една бригада се присъедини към групата на сдружение "костови" - момчетата извършват цялостно почистване на дворове в софия и околностите.


Последни статии


Tag: парламентарна етика


Министъра на здравеопазването д-р божидар нанев ве е скрил дяловото участие на съпругата си в лечебни заведения

ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИБЕСПЛАТНО
Министърът на здравеопазването д-р божидар нанев не е скрил дяловото участие на съпругата си в лечебни заведения. Той е декларирал дяловото й участие в медико-диагностична лаборатория “томовижън“ ООД – варна и в специализираната болница за активно лечение „проф. Темелков” във варна в декларацията си по чл. 12. Т. 2 от закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси. Тя се попълва от всички лица,…


Димо гяуров: футболните клубове искат на практика да се освободят от данъци

ПЕРЕВОДИТЕ ДЕНЬГИБЕСПЛАТНО
„съмнявам се някой да погледне сериозно на исканията на футболните клубове. Практически те искат да се освободят от данъци“, заяви председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика димо гяуров, предаде репортер на БГНЕС.


Собствениците и президентите на футболни клубове от А група бяха изслушани на 5 ноември м. Г., когато председател на комисията беше…




что можно сказать в заключение: совершайте платежи и международные денежные переводы быстро и безопасно. От размещения ставок и торговли до совершения покупок и игр – управлять средствами с компанией skrill проще. По вопросу скрил ком

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные новости